munkásszállás-Budapest_pic2

Ilyen egy munkásszállás Budapesten 

A legjobb munkásszállás Budapest városában 

Milyen a legjobb munkásszállás Budapesten? Hogyan lehet igénybe venni azt, milyen elvárásaink lehetnek, és mindez milyen költségekkel fog járni? Most erről szeretnék egy kicsit hosszabban írni, hogy egy kicsit könnyebben el lehessen igazodni szállások világában, hogyha az ember munkavállalás céljából szeretne az otthonától távol időt tölteni. 

Nehéz döntés: munkásszállás Budapesten vagy albérlet

Egy munkásszállás Budapesten sok előnnyel rendelkezik. Először is, egy munkásszállás az albérlettel szemben is sok lehetőséget rejt. Az albérletekre általában kéthavi kaukciót ki kell adnunk, és még egy teljes havi lakbért is rögtön ki kell fizetnie az embernek. Albérletben persze több dolgot hordhatunk, gyakorlatilag ott élhetjük a teljes életünket, azonban, hogyha van egy másik otthonunk is, akkor talán érdemesebb nem bajlódni a költözéssel, hanem egyszerűen csak a munkanapokon feljárni egy munkásszállásra. Akkor is jobban megéri a munkásszállót választani, hogy egy teljes hónapig hogy huzamosabb ideig szeretne az ember itt maradni, mert olcsóbban kijön, mint egy átlagos budapesti szoba, és nem kell a rezsivel sem törődni külön. Nem mondanám, hogy egyik vagy másik mellett lehet voksolni általánosságban, hogy melyik felel meg jobban egy embernek, melyik az előnyösebb. Minden a körülményeinktől függ, hogy mennyit szeretnénk a fővárosban tartózkodni, mennyire gondoljuk ezt komolyan, fel szeretnénk-e véglegesen költözni. Ilyenkor mindig felmerülnek olyan kérdések is, hogy mennyire ragaszkodunk a mindennapjaink során a személyes tárgyainkhoz. Például munkásszállásra kisállatot nem vihetünk, albérletbe esetleg igen, ahogy oda költözhet a család többi tagja is. 

munkásszállás-Budapest_pic3

Minden tehát a környezeti tényezőkön múlik. Amit azonban érdemes megfontolni, hogy esetleg még a felköltözés előtt néhány hétig mégis egy munkásszállón megszállni. Hogy miért? Így gyakorlatilag tudunk futni egy próbakört, mint egy „trial version”, mindenféle elköteleződés nélkül. Még nem hoztuk át ide az egész életünket, nem mozgattuk át a családot, nem foglalóztunk le egy otthont, így mindenféle megbánás nélkül lehet úgy dönteni, hogy a fővárosi levegő mégsem nekünk való, helyette mégis a vidéket, sőt talán külföldi munkavégzést vállalnánk. Lehet persze, hogy a munkásszállás Budapesten arra is megtanítja az embert, hogy a fővárosi nyüzsgés mégis csak neki való, azonban még nem talált munkát, így nincs elég megtakarítása egy albérlet kauciójához, és egyébként is érdemes egy biztos munkahellyel rendelkezni, mielőtt az ember még messzire költözne. Úgyhogy, valóban nagy segítség lehet ez a szállásforma több szempontból is. Most azonban nézzük meg a konkrét előnyöket és hátrányok. 

Ilyen a munkásszállás Budapesten: elhelyezkedés, árak, privát szféra

Elhelyezkedés tekintetében általában igen szerencsés minden munkásszállás Budapest városában, a legtöbbnél néhány perc alatt többfajta tömegközlekedési eszköz is elérhető. A fővárosban egyébként is mindig zajlik az élet, de biztosak lehetünk abban is, hogy a munkásszállás Budapesten néhány percre lesz továbbá boltoktól, és a szórakozás lehetőségekben sem fogunk szűkölködni. 

Talán megvitathatjuk, mennyire van az embernek privát szférája egy ilyen helyen. A helyzet az, hogy mindez attól függ, pontosan milyen helyen is bérlünk, vannak egészen sok ágyas helyek is, és persze olyanok sem ritkák, ahol csak egy-két ember lesz velünk egy szobában, használja a közös fürdőt. 

Az árak is e szerint változnak, a többágyas helyek akár már egy átlagos kis ebéd árából is kijönnek, hogyha kevesebb embert szeretnénk a közelünkben tudni, akkor azért egy kicsit árnyaltabb a helyzet, olyankor azért egy kicsit magasabb költségekre számíthatunk, de más szálláshelyekhez képest még így is igen olcsónak mondható egy munkásszállás Budapesten, egy próbát mindenképpen megér, és könnyen lehet, hogy ez lesz a kedvenc szállásfajtánk végül. 

munkásszállás-Budapest_pic1

Nézzük meg, hogy mit tartalmaz egy munkásszállás Budapesten

A munkásszállás Budapesten sem kecsegtet természetesen egy hotelszoba kényelmességével és szabadságával, azonban pont az igényeknek megfelelő. Az igényeink egy munkásszállónál ugyanis annyit tesznek ki, hogy kényelmesen tudjunk aludni egy ágyon, viszonylag csendes szobában, valahova azért egy kicsit ki lehessen pakolni, és esetleg egy kis konyharész tartozzon még a szobához, más szobákkal együtt. Természetesen mindenkinek szüksége van egy kis magányra a fürdőszobában, ehhez is találhatunk megfelelő helyiséget. Persze jól meg kell nézni, hogy mibe vágjuk a fejszénket, vannak nagyon jó ajánlatok, ahol az ember csak néhány másik foglalóval osztozik a fürdőszobán, és elég privát is, máshol azonban ez kevésbé evidens, ami viszont sokakat zavar. 

Természetesen nem várhatunk el az árért étkezést vagy extra szolgáltatásokat, a munkásszállás Budapesten is tényleg csak a szükséges dolgokat tartalmazza, éppen ezért tud ilyen olcsó lenni, hogy az ember ne szállásra költse a pénzét, hogyha már dolgozni jár fel a fővárosba valószínűleg a jobb fizetés és munkalehetőségek miatt.