gépkocsi bérlés Budapest1_2

A gépkocsi bérlés Budapesten: hogyan csináld okosan

A gépkocsi bérlés Budapesten nem lehet akadály!

A gépkocsi bérlés Budapesten nem lehet akadálya annak, hogy eljussunk valahová. Persze fővárosi emberként az ember el van szokva a vezetéstől. A tömegközlekedéssel mindenhová könnyen el tudunk jutni néhány átszállás után, mindezt egy havi bérlettel. Nem kell aggódnunk a benzinköltség vagy a dugó miatt, egyszerűen felpattanunk a metróra, és hamarabb el tudunk jutni bárhova, mint azt autóval tehetnénk. Amikor el kell hagynunk Budapest területét, akkor rögtön megváltozik a helyzet, és egy kicsit nehezebb lesz megoldani a közlekedést. Külföldi utakról nem is beszélve, amikor repülővel vagy akár csak vonattal is kell utaznunk. De miért is mennénk tömegközlekedéssel, ha valahová eljuthatunk autóval is? A válasz egyszerű, nem kell, hogy ezt tegyük, egyszerűen megoldhatjuk a helyzetet gépkocsi bérlés segítségével.

gépkocsi bérlés Budapest1_1

A gépkocsi bérlés Budapesten: segítség az első lépésekhez

A gépkocsi bérlés Budapesten nem vesz kifejezetten nagy összeget igénybe. Persze, aki eddig csak a tömegközlekedés csodáit vette igénybe, talán eltáthatja néhány ezer forinton is a száját, hiszen ő egy teljes hónapot tud közlekedni ennyi pénzért. Azok, akik ismerősek a saját autó tartásának költségeivel, azonban éppen ellenkezőleg, elismerően bólinthatnak, hogyha meglátják az adott számot. De mennyi is az annyi? Nézzük is meg egy fővárosi autóbérlő költségeit. A gépkocsi bérlés Budapest környékén könnyen megoldható a segítségükkel, ezért be is linkeltem a Határautó oldalát. Persze sok autókölcsönző található a fővárosban, érdemes lehet tehát azt választani, amelyik a legközelebb helyezkedik el a lakásunkhoz és persze megfelelő járművet tudunk náluk találni. A Határautó segítségével könnyű a választás, hiszen képek segítik a döntésünket és részletes leírást találhatunk az autókról. Az egyes járművek bérleti díja fel van tűntetve az oldalon nem csak egy napra, de többfajta időtartamra is, így igazán okos döntést hozhatunk, hiszen minden hasznos információt biztosít számunkra az oldal.

Az első lépés tehát a választáshoz meghatározni, hogy mire is kell nekünk a gépjármű. A gépkocsi bérlés Budapesten általában valamilyen üzleti út vagy családi nyaralás miatt történik, így az egyik kulcskérdése a választásnak, hogy hány ember is fog velünk együtt utazni a járműben. Ezután persze meg kell érdeklődni, hogy mely autókat lehet vinni külföldi útra is, hogyha az országhatáron kívül szeretnénk utazni. Ha azon belül vagyunk, akkor azonban nincs probléma, ezzel nem kell foglalkoznunk.

Ezután megnézhetjük a rakomány súlyát és nagyságát, mennyi csomagot fogunk magunkkal vinni az útra, hiszen több csomag esetén szükséges lehet egy nagyobb csomagtérre, esetleg attól függően is, hogy a bérlés célja nem valamilyen bútor megvásárlása és elhozása valahonnan. Ilyenkor tudnunk kell a csomagok méreteit ahhoz, hogy még csak véletlenül se kelljen semmit otthon hagyni vagy ne sikerüljön esetleg nyélbe ütni a vásárlást. A gépkocsi bérlés Budapesten talán nem egyszerű feladat, de annál hasznosabb megoldást jelent főleg nagyobb súly szállítása esetében.

A gépkocsi bérlés Budapesten: milyen szabályai vannak

A gépkocsi bérlés Budapesten tulajdonképpen ugyanazon szabályok szerint történik, mint a többi városban. Hogyha részletesen szeretnénk érdeklődni, akkor mindenképpen az adott kölcsönző oldalát nézzük át tüzetesebben, mert az általános, mindenkire vonatkozó szabályok mellett minden egyes kölcsönzőnek megvannak a maga szabályaik, amiket minden esetben be is kell tartanunk. A Határautó esetében például ügyelnünk kell a bérlő személy korára és persze arra is, hogy meghatározott ideje legyen már vezetői engedélye, hiszen kezdő sofőröknek egyébként sem ajánlott más autóját vezetni, amíg nem szerez egy kis rutint a vezetésben.

gépkocsi bérlés Budapest1_3

Persze a vezetői engedély milyenje sem mindegy. Most persze a gépkocsi bérlés Budapesten a téma, de természetesen a kölcsönző cégek nem csak gépkocsi bérlésével foglalkoznak, nem csak utazhatunk vagy nyaralhatunk a segítségükkel, hanem számos egyéb járművet is igénybe tudunk venni náluk. Hogyha építkezéshez van szükségünk segítségre, akkor jó ötlet lehet egy platós teherautó bérlése a szóródóanyag szállításához és a törmelékek eltűntetéséhez, így sokat spórolhatunk a szóródóanyagot szállító cégek választása helyett. Saját kezünkbe vehetjük a költözést is egy ponyvás teherautó bérlésével, amelybe nem csak a teljes életünket be tudjuk pakolni, de sok más áru is elfér ide. És hát természetesen találkozhatunk mindenféle különleges, specifikus közlekedési eszközzel is a bérlés során, mint például a különböző motorok vagy hűtőkocsik, ez utóbbi általában az élelmiszerszállításért felelős segítsége üzleteknek, vállalkozásoknak és persze mindenféle rendezvénynek is. A foglalás tehát igen széleskörű lehet, azonban arra mindenképpen ügyelnie kell az embernek, hogy a megfelelő járművet válassza a vezetői engedélyéhez.

Ha pedig az ember mindent kellően eltervezett, akkor nincs is más hátra, mint megkeresni azt az autót, ami számunkra a leginkább ideális és még időben le is foglalni azt, hogy mindenképpen a mi szolgálatunkra álljon a megadott időpontban, majd elmenni és megkötni a szerződést a kölcsönző céggel, és vihetjük is útjára a gépkocsinkat.