Antitest gyorsteszt, avagy miért válasszuk ezt a megoldást?

Antitest gyorsteszt, avagy a gyorstesztekről általánosságban

Úgy gondolom, hogy miután már viszonylag hosszabb ideje dolgozunk olyan jellegű forgatásokon és egyéb jellegű munkahelyeken, melyeken tulajdonképpen szükségessé válhat a gyorstesztek folyamatos elvégzése, így szinte már mondhatni rutinossá váltam a PCR tesztek és az az egyéb jellegű antitest gyorsteszteknek az elvégzésében. Én személy szerint úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes úgy kalkulálni, hogy amennyiben olyan jellegű területen dolgozunk, mely megkívánja a rendszeres tesztelést, akkor mindenképpen mérlegeljünk, hogy készen állunk erre az arra, hogy mondjuk minden egyes forgatási nap előtt egy antiallergén gyorstesztet végezzenek el rajtunk, vagy éppen egy rém kellemetlen PCR teszttel fogadjanak.

Úgy gondolom mindenképpen érdemes ezt az eshetőséget mérlegelni, illetve ezen felül átgondolni azt, hogy valójában milyen egyéb veszély forrássokkal is járhat egy ilyen jellegű munka. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy olyan jellegű munka mely viszonylag nagyobb ember létszámmal jár, ott bizony a fertőzésnek az eshetősége is sokkalta magasabb, így abszolút nem biztos, hogy biztonságos lehet az adott közeg. Így mindenképpen érdemes ebből a szempontból is átgondolni az adott szituációt. Hiszen amennyiben van lehetőségünk példának okáért másfajta munkavégzésre, akkor lehetséges, hogy az sokkalta jobb megoldásnak bizonyul, mint az, hogy mindennap kitegyük magunkat a fertőzés fokozott veszélyének, illetve a folyamatos tesztelésnek is, hiszen valljuk be az sem egy kellemes folyamat, hiszen elképesztően kellemetlen tud lenni a folytonos szinte naponta történő tesztelés, mely a végére már igazán komoly kellemetlenségeket is tud okozni. Természetesen úgy gondolom, hogy feltétlenül szükséges a folyamatos tesztelés, mégis úgy próbálom alakítani a mindennapjaimat, hogy mindig legyen lehetőség arra, hogy próbáljam minimalizálni ezen eshetőségeket, hiszen ezek valóban igencsak kellemetlen folyamtok. Az alábbiakban a saját tesztelős tapasztalataimról számolnék be röviden.

Az antitest gyorsteszt illetve a PCR tesztről szerzett tapasztalataim

Az antitest gyorsteszt illetve a PCR gyorsteszt az egyik leginkább gyakori teszt típusok, melyek valójában lassan már a mindennapos életünknek a részei. Én személy szerint úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes inkább kerülni az olyan összejöveteleket, munkákat, ahol előfordulhat komolyabb fertőzés veszély. Viszont amennyiben ez nem történt meg, annyiban úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes rendszeresen gyorstesztet készíteni, leginkább PCR-t ugyanis amennyiben vírusosak vagyunk, és úgy fertőzünk meg egy közösséget, az abszolút nem jó hozzáállás, továbbá semmiképpen sem ajánlott bármiféle rosszullét esetén sem az alábbi eshetőség, ugyanis amennyiben ez megtörténik, annyiban érdemes azonnal koronavírus gyorsteszttel leellenőrizni, hogy valójában vírusosok vagyunk e vagy csupán csak a szezonális influenza támadott meg minket.

Mikor szükséges az antitest gyorsteszt?

Én személy szerint úgy gondolom, hogy bármiféle tünet esetén azonnal jelentkezzünk a háziorvosunkhoz és kérjünk tesztet. Továbbá én személy szerint még egy fajta tesztnek a megcsinálást ajánlom, mely az antigén gyorsteszt, Ugyanis ennek a tesztnek az a hatalmas előnye, hogy nem a jelenlegi állapotot mutatja, ki hanem az eddigi állapotot visszamenőleg, vagyis nem csupán arra az időszakra koncentrál, mely kritikus volt, hanem már azt is ellenőrzi, hogy valaha voltunk e korona vírusosak, mindezt pedig abból, hogy a vérünkben található ezen antitest.

Tehát nem azt ellenőrzi az adott teszt, hogy mi most, jelenleg korona vírusosok vagyunk e, hanem azt, hogy a szervezetünk előállított e már valaha olyan jellegű antitesteket, melyek a vírussal felvették a harcot. Hiszen ez igazán fontos szempont abban az esetben, ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy mennyi esély van arra, hogy elkapjuk az adott vírust, hiszen sok kutatás bizonyította, hogy bizony amennyiben a szervezetünk már előállította az adott vírust, abban az esetben sokkalta nehezebben vagy bizonyos esetekben abszolút nem tudják újra elkapni a fertőzést. Hiszen a szervezetünk megjegyzi, hogyan kell védekezni az adott szituáció ellen és ennek köszönhetően elő tudja állítani azt a mechanizmust, amivel képes legyőzni a vírust. Pontosan ebből az okból kifolyólag szoktak plazmát adni azok, akiknek az antitest gyorstesztjük pozitív lett, hogy tudjanak segíteni a kutatásokban, illetve azokon az embereken, akik jelenleg küzdenek az adott vírussal. Én személy szerint mindenkinek abszolút ajánlom az anitest gyorsteszt elvégzését.