munkasszallas-pest-megye_pic2

Egy munkásszállás pest megye területén

Ha eddig nem tudtad, milyen egy munkásszállás pest megye környékén

Egy munkásszállás pest megye környékén lehet lepukkant és egészen kényelmes is. Egy kicsit a saját tapasztalatomról szeretnék mesélni, de azért annyira nem mennék a részletekbe, hogy pontosan hol is vagyok, de mindenképpen el akarok mesélni néhány fontos információt, meg hogy számomra milyen élmény egy ilyen helyen élni részben, úgyhogy lassan bele is vágok a mondandómba. 

Ezért szükséges egy munkásszállás pest megye területén is

Sokan megkérdőjelezik, hogy egy munkásszállás pest megye környékén egyáltalán mennyire fontos, aki már itt vállalna munkát, és úgyse közel az otthonához, az legalább menjen mondjuk a fővárosba. Ami részben igaz,  részben viszont nem teljesen jogos. Nem mindenki akar rögtön a szmogos Pesti levegőig rohanni, hogy egy extra néhány ezres munkát elvállaljon, és egy tömegszálláshoz jobban hasonlító munkásszálláson töltse minden idejét. Én vidéki vagyok, és vidéken is szeretek élni, de ez nem azt jelenti, hogy itt nem lennének nagyobb városok, ahol kényelmesen ne lehetne dolgozni. Nem elég, hogy nagyok a városok, de közben mégis vidéki hangulatot sugároznak, és persze ilyenkor jó a levegő is. 

munkasszallas-pest-megye_pic3

A munkásszállás pest megye egészében megtalálható lehetőség, sok város fejlődik, hála a főváros húzóerejének. Egyaránt szükség van a legtöbb helyen építőmunkásokra, terepmunkásokra és mindenféle szakemberre, amit csak az ember el tud képzelni. Ezek a munkák nem két percesek persze, úgyhogy nem árt, ha valaki fel tud arra az időre költözni a városba. A megyében nagyon sok a gyár is, mindenféle üzemet találhatunk, amik nem csak általános munkásszállókból vesznek fel munkásokat, hanem akár saját munkáslakásokat is kialakítanak. Persze mostanában elég nagy konkurenciát jelent az országban a külföldi vendégmunkások országba való bejövetele, de ha belegondolunk, a munka miatti vándorlás az egész kontinensre jellemző, úgyhogy nem éri meg emiatt elkeseredni, azért munka mindig akad annak, aki dolgozni szeretne. 

Ilyen a munkásszállás pest megye területén – személyes okok

Szóval azt nem szeretném elárulni, hogy konkrétan melyik városban vagyok, már csak a privát szférám megtartása miatt sem, illetve azért sem, mert szerintem minden munkásszállás egyedi, de azért leginkább egységes egy megyén belül, úgyhogy általánosítani is lehet ezeket a dolgokat, hiába számolok be a saját tapasztalataimról éppen. 

Szóval egy munkásszállás pest megye területén ilyen lehet: számomra nem volt kérdés, hogy szeretnék egy kicsit több szabadságot a családomtól, mit fiatal felnőtt, egyedül akartam megtalálni a boldogulást. Azonban még nem volt pénzem házra, és az albérletek árához is először össze kell gyűjteni a kaucióra és persze a bérleti díjra is a pénzt, ami nekem nem volt meg. Viszont szerettem volna minél előbb elszabadulni otthonról. Nem vagyok rossz kapcsolatban a családommal, egyszerűen csak fiatal vagyok, érzem a bőrömben a pezsgést, mennék valahova, magam sem tudom, hogy hová, és csinálnék dolgokat. Tudom, hogy keményen kell küzdeni a pénzért, és arra jutottam, majd később én is külföldön próbálok szerencsét, ehhez azonban először szükségem volt papírokra, egy kis költőpénzre, az utazáshoz szükséges költségek fedezésére. 

Ilyen a  munkásszállás pest megye területén – a személyes tapasztalatok

A középiskola után tehát úgy döntöttem, hogy először egy fél évet keményen dolgozom itthon, és csak azután megyek ki, hogy legalább az önéletrajzomba is tudjak valamit írni, és legyen tapasztalatom a munkával, hogy egyáltalán bírom-e. Végül aztán egy Budapesthez közeli város mellett döntöttem, itt volt sok munka, állandóra kerestek embereket, és a munkásszállás is olcsóbb volt, mintha a fővárosba mentem volna, a hajtás sem volt akkora, és nem kell közlekedésre sem költenem. Csak felpattanok a biciklimre, és néhány perc múlva meg is érkeztem a munkahelyemre. 

munkasszallas-pest-megye_pic4

Egy munkásszállás pest megye területén lehet ilyen is. De hogy milyen is maga a hely? Nos, minden tekintetben megfelelőnek mondanám. Inkább olyan, mint egy albérlet, ahol én vagyok, hosszabb távra beszéltünk meg szerződést, nem naponta fizetek, néhány nagyobb dolgot is el tudtam hozni otthonról, de azért ott is megmaradt a szobám. Kényelmesen, mert két szobatársam van összesen, és teljesen jól be tudtunk rendezkedni, kipakolhattunk minden ruhát, az egyik srác hozott egy gitárt is. 

Összesen három szobás a lakás, mindegyikben három ember van, és két fürdő van kialakítva, úgyhogy viszonylag kényelmesen elvagyunk. Nem mindenki ugyanott dolgozik, úgyhogy nem is ugyanakkor készül a legtöbb ember azért. Van egy kis udvarunk, ahol lehet egy padon levegőzni, a konyhában tévé is található. Teljesen családias a hely, be van osztva, hogy ki melyik részét tartja tisztán a lakásnak. Még néhány hónappal tovább is maradtam, és most már tényleg jelentős összeggel tudok kimenni a vágyott országba. Azért nem mondom, hiányozni fog ez a néhány nyugis, munkával teli hónap, de remélem most már egy idő után az álmaimat kergethetem majd. A munkásszállás pest megye területén tehát nekem mindenképpen megérte.