foresto-nyakörv_pic3

Évek óta a Foresto nyakörvet használjuk

Miért szeretem a Foresto nyakörvet?

Sok mindent kipróbáltam a kutyáimmal, de semmi nem vált be annyira, mint a Foresto nyakörv. A piacon számos bolha- és kullancsirtó szer kapható különböző formákban, azonban egyik sem volt olyan hatásos, mint ez az egy nyakörv. Most arról szeretnék beszámolni, hogy nekem az évek során milyen tapasztalataim születtek, és hogyan tudtunk megszabadulni tartósan a kullancsoktól és bolháktól is. 

A bolháktól nem kell tartani a Foresto nyakörvvel

A Foresto nyakörv nagy előnye az, hogy gyakorlatilag tökéletes védelmet jelent a bolhákkal szemben, egyáltalán nem szükséges más módszerrel is próbálkozni, vagy mással kombinálni. Amióta csak a nyakörvet használjuk, én bolhával nem találkoztam a három kutyám közül egyiken sem. Sem élővel, sem halottal. Ebben a tekintetben minden igényemet képes kielégíteni a nyakörv, úgyhogy ha valaki sok bolhával küzd az állatainál, akkor mindenképpen ajánlott ennek a módszernek a bevetése. 

foresto-nyakörv_pic2

Mi a helyzet a kullancsokkal a Foresto nyakörv esetében?

A Foresto nyakörv szintén megfelelt a kullancsok tekintetében. Három év alatt két kullanccsal volt dolgunk, az is mind egy évben, amikor leginkább el voltak terjedve. Eleve nem nagyon vannak a kertben, mert nincs sok növény, a fű állandóan vágva van és fánk is összesen kettő van, amiket viszont szintén vágunk, nem túl lombosak, hogy megéljen benne túl sok rovar. Ami jó hír, hogy az a két kullancs is egy kirándulás során sikerült be, amikor gombászni mentünk, és órákon át mentünk a vastag aljnövényzetben a kutyámmal gombák után kutatva. Én persze fel tudtam venni gumicsizmát és bele is tűrtem a nadrágom, neki viszont csak a Foresto nyakörv volt, így szerintem ebben a helyzetben még védekezéssel és megfelelő hatóanyag-tartalommal is érthető, hogy volt két csípése, és szerencsére annál sem történt semmi gond. Csak kiszedtem őket, és a kutyám ment is tovább a napjával, nem lett belőle semmilyen betegség vagy újabb esetek. 

A Foresto nyakörv előnyeiről

A védekezésben tehát megfelelő, sőt kiválónak is mondható a Foresto nyakörv. Mi a helyzet azonban azokkal a szempontokkal, amiket beígér a gyártó? Nyilván ilyenekre gondolok itt, mint a hatóanyag ideje. Ez a Foresto nyakörv esetében igen hosszú, teljes 8 hónapot mondanak, nálam ez teljesen működőképesnek is tűnt. Tavasszal megkapják a nyakörvet, amikor először megjelennek a bogarak, aztán ősszel levesszük, ez idő alatt nem kell cserélni, és igazítani is csak akkor, hogyha még növésben van az állat. 

A másik ilyen a vízhatlanság. Ez eléggé adja magát, szerintem gyakorlatilag mindegyik ilyen szilikon nyakörv vízhatlan, meg egy időben nagy divat volt karkötőket hordani így, azokon is csak a minta kopott, de nem rongálódott maga az anyag, nem vékonyodott vagy szakadt, ami mindenképpen előnyös, mert azért nem akarnám minden fürdésnél még levenni és feltenni is a Foresto nyakörvet, meg semmi egyebet, épp elég stresszel tud járni egy kutya tisztán tartása. 

Végül pedig fő szempontjuk még a szagtalanság, ami szintén teljesen rendben van. Amikor kibontottam, még mintha lett volna egy kicsi illata, de ahogy felhelyeztem a kutyákra, már azt sem éreztem. Új kutyásoknak mondom, hogy talán a hatékonyság mellett ez a legfontosabb szempont. Mert hiába ad ki az ember több ezer forintot, hogyha a kutyának nem tetszik valami, attól meg fog szabadulni. És hát elég sok olyan nyakörv kapható a piacon, ami viszont erős szagokat áraszt, és nem csodálkozik rajta az ember, hogyha egy idő után el is fog tűnni. Ami persze a gazdát az őrületbe tudja kergetni, de azért nem feltétlenül olyan dolog ez, ami miatt lehet az állatot hibáztatni. Hogyha ránk raknának valami erős illatot, amitől egy perc nyugtunk sincs a nap huszonnégy órájában, mi is minél gyorsabban meg szeretnénk tőle szabadulni, úgyhogy szerintem ez egy teljesen érthető reakció az állatok részéről. 

foresto-nyakörv_pic1

A Foresto nyakörvről összességében

Összességében a Foresto nyakörvről én csak jókat tudok mondani. Amiket a gyártó leírást, azok teljes mértékben teljesülnek, nincsenek negatív melléktényezők, az állat is elvan vele, nem akar tőle megszabadulni. Szerintem mindenképpen egy jó vásárlás, már több éves tapasztalattal is csak jót tudok róla írni. Az újabb kutyusok is ezt használják, már hét hetes kortól tökéletesen biztonságos és működőképes. Az egyik kutyám már ettől a kortól kezdve hordja, és eddig egyáltalán nem volt vele probléma, szerintem mindenképpen jó döntés volt a vásárlás. Sokan szeretik hangoztatni, hogy a drágább termékek nem is olyan jó minőségűek, mint ahogy azt próbálják beállítani, de ennél a nyakörvnél tényleg mindig megfelelő, pedig én is szeretek panaszkodni. Viszont mások írásait látva, azt kell mondanom, hogy a Foresto mindenkinek beválik, nem találnak vele gondot. Néhányan írták csak, hogy hasonló okokból találtak évente egy-két kullancsot, de hát minden a környezettől is függ szerintem. Van az a kullancsmennyiség, amin túl talán már nem is érdekli a rovarokat semmi, és egyébként is irtja őket a nyakörv, nem feltétlenül a csípést előzi meg.