Út mindenhova

Út mindenhova

This content shows Simple View

Klímaőrjárat

A Magyar Természetvédők Szövetsége és partnerszervezetei KLÍMAŐRJÁRAT címmel 4 fordulós vetélkedőt hirdet 10-14 éves diákoknak, amely 2008. november 4-től 2009. április 24-ig tart.

A KLÍMAŐRJÁRAT program célja, hogy játékos formában növelje a diákok ismereteit és aktivitását az energiafelhasználással, az energiahatékonyság és takarékosság lehetõségeivel kapcsolatban.

Jelentkezés
Amennyiben, részt szeretnétek venni a programban, alkossatok 3-5 fős csapatokat és töltsétek ki a „Regisztráció” almenüpontot! Regisztrációt folyamatosan elfogadunk!

A fordulók ütemezése
1. forduló: 2008. november 4. – november 28.
2. forduló: 2008. december 3. – 2009. január 31.
3. forduló: 2009. február 2. – március 6.
4. forduló: 2009. március 6. – április 3.

A regisztrált csapatok e-mailen, az adott forduló leírásával együtt kapják meg a pontos beküldési határidõt, az értékelés módját és az elõzõ fordulóban elért eredményüket. Az aktuális forduló és a már lezajlott fordulók leírása alább olvasható. Iskolánként több csapat is nevezhet, de csapatonként csak egyetlen anyagot lehet beküldeni minden fordulóhoz.

Amennyiben egy csapat 1-2 fordulóról önhibáján kívül lemarad (késõbb csatlakozik/nem tud részt venni), lehetõség van 2009. április elejéig pótolni azokat, kivéve az 1. fordulót.

A kidolgozott anyagokat a központi, klimaorjarat@mtvsz.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre várjuk. (Ez alól kivétel az 1. forduló, amely papíros rajzpályázat, információit ld. lent)

Értékelés, jutalom
Az értékelést szakmai zsûri – a Magyar Természetvédõk Szövetsége és tagszervezetei környezeti nevelõi, ill. partnerei – végzi minden forduló után. Az 1. forduló (ld. külön lapot) legjobb 3 csapata külön ajándékot kap. A minden fordulót teljesítõ, legjobb 12 csapatot 2009. április 24-én a Föld Napja alkalmából vetélkedõre hívjuk, ahol mindenki jutalomban részesül. A legjobb 3 csapat közös jutalom-táborozáson vehet részt, a legügyesebb csapat pedig egy Panasonic projektort nyer.

Bõvebb információ
Kis Klára programfelelõstõl a klimaorjarat@mtvsz.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy telefonon a MTVSZ 216-7297-es irodai számán kérhetõ.

AKTUÁLIS FORDULÓ

1. forduló: Rajzpályázat a világítás hónapja alkalmából – Panasonic rajzpályázat

Az energia mindennapi életünk része. Körülvesz minket, könnyebbé teszi munkánkat, segít a tanulásban, és persze a kikapcsolódáshoz is elengedhetetlen. Természetesnek vesszük, hogy van, ezért sokkal többet használunk belõle, mint amire valójában szükségünk lenne. Pedig energiaforrásaink végesek, ezért fontos, hogy odafigyeljünk környezetünkre.

A rajzpályázatra az energiatakarékosság jegyében várjuk a mûveket. Te hogyan spórolnál az árammal? Van ötleted arra, hogyan lehet csökkenteni az energiafogyasztást otthon vagy az iskolában?

A technika szabadon választható: lehet rajz, grafika, festmény, kollázs vagy bármi más, ami egy A/4-es vagy A/3-as méretû papíron elfér.

Beküldési határidõ: 2008. november 28.
Beküldési cím: Magyar Természetvédõk Szövetsége, 1450 Budapest, Pf.: 123. (jelige a borítékon: Klímaõrjárat – Panasonic rajzpályázat)
Eredményhirdetés: 2008. december 15.
A nyerteseket postai úton is értesítjük, ezért kérjük, hogy a pályázó csapat neve és címe a borítékon olvashatóan legyen feltüntetve!
Csapatonként egy rajzot várunk.

Az ügyes alkotások mellett most az érdekes gondolatokat is díjazzuk. A munkákat szakmai zsûri bírálja el.
I. díj: 70 000 Ft értékû kulturális utalvány
II. díj: 50 000 Ft értékû kulturális utalvány
III. díj: 30 000 Ft értékû kulturális utalvány

A csapatokat a következő fordulóról, valamint annak beküldési határidejéről e-mailben értesítjük!

top