Ilyen az IVECO szerviz

Autószerelő vagy IVECO szerviz?

Az IVECO szervizet hasonlítjuk most össze az egyszerű autószerelőkkel. Melyik helyre érdemes vinni teherautónkat, hogyha egyszerre szeretnénk minőségi munkát és közben nem akarjuk lenullázni a bankszámlánkat? Máris kiderül. 

IVECO szerviz helyett autószerelő?

Az IVECO szerviz egy átlagos szervizzel össze sem hasonlítható igazán. Mit is kapunk egy autószerelőnél? Szakértelem, biztonság, még sorolhatnám a jól hangzó kifejezéseket, amik a gyakorlatban azonban nem mindig valósulnak meg. Hányszor halljuk azt, hogy az emberrel extra alkatrészeket akarnak megvásároltatni, vagy hogy kijön a szerelő, és órákig csinál valamit, ami egyébként két perc lenne? Ma már aligha talál az ember olyan helyet, ahol tényleg komolyan veszik a feladatukat, és valóban megfelelő tanácsokkal tudnak ellátni minket. Szerencsére azért a legtöbb helyről találhatunk részletes értékeléseket az interneten, ezeket mindenképpen érdemes átböngészni, hogyha szeretnénk egy átfogó képet kapni arról, hogy milyen is egy hely. Lesznek jobb és rosszabb vélemények, mindegyiket azért csak némi szkeptikussággal fogadjuk el, kommentelni bárki kommentelhet, és fog is. A tulaj, a barátok, az ellenségek és rosszakarók. Nehéz tehát eldönteni, hogy az ember megpróbálkozzon-e az adott hellyel, vagy inkább másikat válasszon. 

iveco-szerviz_pic2

De ha minden tökéletes is erkölcsileg egy szerelőnél, felérhet-e az IVECO szervizzel? A válasz nem. Hiába nagyon elterjedt márka az IVECO, a legjobban azért mégis csak a márkaszervizben tudnak vele foglalkozni. Azért ezzel a céggel még elég szerencsés helyzetben vagyunk, lehetne újabb autó is, mint egy-egy idei modell, ami még épphogy bejött az országba. Ezekkel hozzá értő szerelőt találni gyakorlatilag lehetetlen feladatnak tűnhet. Egy IVECO-t azért a legtöbb helyen meg tudnak javítani, de ha az ember biztosra szeretne menni, akkor én mindenképpen ajánlani tudom, hogy egy általános szerelő helyett az IVECO szerviz mellett döntsön. 

Mitől több az IVECO szerviz?

Elsőként tehát mindenképpen a szakértelmet emelném ki mindegyik szempont közül. A szakértelemre nagy szükség van a bonyolultabb problémáknál, és hát honnan tudná az ember, hogy mennyire ment tönkre a kocsi, hogyha nem ért hozzá? Ha viszont nagy a gond, akkor csak két helyen is fizethetünk, miközben választhattuk volna rögtön a márkaszerviz adta lehetőségeket. Már csak azért is fontos ez a pont, mert az IVECO mindig újabb és újabb modelleket és szériákat hoz le, amelyek szuper fejlett biztonsági rendszerekkel rendelkeznek, vezetés könnyítő alkalmazásokkal és lehetőségekkel vannak felszerelve. Mindezekkel nem feltétlenül tud foglalkozni akármelyik autószerelő műhely, a márkánál azonban természetesen minden hasonlóra fel vannak készülve, így hozzájuk bátran fordulhatunk akármilyen jellegű problémával. 

Az IVECO szerviz emellett persze mindig fel van szerelve alkatrészekkel. Hogyha az ember az átlagos szerelőműhely mellett teszi le a voksát, akkor azért nem biztos, hogy egy teherautóhoz vagy munkagéphez találni fognak ott akár rögtön vagy egyáltalán megfelelő alkatrészeket, ez még a személyautók esetében sem biztosított. Így persze rendelni kell, és hát honnan is fognak rendelni? Egyenesen az IVECO szerviztől, ahová ennyi erővel helybe is vihetnénk a járművet. Persze akkor azért elgondolkodtató a kérdés, hogyha az ország másik feléről van szó, azonban közelebbi helyeknél nem érdemes várni arra, hogy az alkatrészt megrendeljék, kiszállítsák és még be is szereljék, mert így nem csak a költségek lesznek nagyobbak, de akár hetekbe is telhet, mire újra munkába tudunk állni. És ha már szóba jött a jármű nélkül maradás kérdése, akkor érdemes lehet megemlíteni az IVECO szerviz csereautó programját. 

iveco-szerviz_pic3

Csereautó program az IVECO szerviznél

Már csak emiatt is nagyon tudom ajánlani ezt a döntést, hiszen akár hetekbe is telhet, mire egy-egy járművet megjavítanak. Ilyenkor jó döntés lehet a csereautó programot választani, amit az IVECO képes biztosítani a felhasználók számára. Persze azért korlátozott a készlet, körülbelül 60 jármű van jelenleg erre biztosítva, és ezek között azért elég sokféle is van, így egy-egy kategóriára csak egy maréknyi jármű jut. Ennek ellenére itt van a legnagyobb lehetősége annak, hogy az ember tényleg talál is csereautót, amit igénybe tud venni. Ennek segítségével nem szükséges a munkafolyamatok leállítása, nem kell nagyobb összegekért bérelni bizonytalan ideig, úgyhogy mindenképpen megéri az árát a márkaszervizet választani, már csak ebből a szempontból is. 

Összességében tehát mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a lehetőséget, amit érdemes kihasználni, hogyha már az ember egyébként is IVECO járművel furikázik. Hogyha a szerviz közelében élünk, vagy tartózkodunk, akkor jobb döntés, mint az ismerős szerelő vagy a falu műhelye, mivel itt gyorsabb és profibb segítségre számíthat az ember. Érdemes hát a céghez fordulni alkatrészekkel, vizsgáztatásokkal, amiket egyébként helyben el is tudnak végezni egy alapos átnézés után, úgyhogy sok időt nem vesz igénybe ez a munkálat sem.